Україна

Для українців, які хочуть повернутися з-за кордону, працює онлайн-платформа


Для українців, які хочуть повернутися з-за кордону, працює онлайн-платформа

За даними УВКБ ООН, в Європі нараховувалося 6 021 400 біженців з України. Найбільше українських біженців – в Німеччині (понад 1,1 млн людей), Польщі (957 тисяч) та Чехії (353 тисячі).

Україна спільно з Управлінням верховного комісара ООН із біженців запускає платформу “Україна – це Дім”. Вона допоможе українцям за кордоном, які хочуть повернутися на Батьківщину і потребують допомогу. Про це у четвер, 18 липня, повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ України.

Зазначається, що нова платформа буде надавати переміщеним особам і сім’ям перевірену та актуальну інформацію, яка допоможе їм ухвалити рішення щодо можливості повернення з-за кордону до України.

Зокрема, на сайті можна знайти відповіді, як-от: які документи потрібні для перетину кордону, як перевезти придбаний за кордоном автомобіль, що буде із соціальними виплатами та житлом, які надавала країна тимчасового захисту.

Також надається інформація про допомогу, яка доступна малозабезпеченим сім’ям та переселенцям, які повертаються з-за кордону.

“Ми вітаємо лідерство та координаційну роль УВКБ з надання допомоги українцям як в країні, так і за її межами. Допоки триває російська агресія, наші люди за кордоном продовжують потребувати міжнародної допомоги та підтримки. Водночас ми готові працювати разом над допомогою тим українцям за кордоном, які готові повернутися, у поверненні додому. У цьому зв’язку розраховуємо, що одним з важливих інструментів стане платформа “Україна – це Дім”. Ця платформа допоможе людям отримати достовірну та актуальну інформацію з усіх питань, які стосуються повернення до України, побачити, які є можливості та переваги, та зробити поінформований вибір”, – прокоментував подію міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Міністр також закликав Управління верховного комісара ООН з питань біженців до рішучих кроків для захисту українських дітей, яких незаконно вивезли до Росії. 

Нагадаємо, на літній сесії ПАРЄ в Страсбурзі ухвалено резолюцію “Терміновий заклик до Європи та її партнерів: розглянути негайні та довгострокові політичні рішення на підтримку переміщених осіб в Україні”.

Раніше уряд Німеччини виступив проти ідеї депортації українців, які не поспішають шукати роботу.

Повідомлялося, що в Польщі погіршується ставлення до українських біженців.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 − 8 =

Back to top button