Україна

Для українських першокласників надрукують кембриджські підручники з англійської

Цього року для першокласників вперше надрукують підручники з англійської мови британських видавництв Кембриджського університету та MM Publications, інформує 1NEWS з посиланням на прес-службу Міністерства освіти та науки.

«Ми часто отримували закиди від учителів англійської мови, що вітчизняні підручники мають погану якість і не підходять для навчання сучасних дітей. Великими зусиллями нам вдалося вмовити 2 британських видавництва – Кембриджського університету та MM Publications, що надавали матеріали для пілотування нового Держстандарту з англійської мови, увійти в партнерство з українським видавництвом та подати свій макет підручника на конкурс. У результаті вони отримали голоси вчителів, що обрали їх для роботи в своїх класах. Таким чином близько половини українських школярів, що вивчають англійську мову в першому класі, навчатимуться за підручниками британських видавництв», – розповіла міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Зазначається, що макети відповідних підручників набрали близько половини голосів вчителів початкових класів та претендують на наклад у понад 180 тисяч примірників.

Водночас решта вчителів, яких трохи більше половини, обрала підручники українських авторів. Абсолютним лідером серед них є підручник автора Карпюк О. Д. , що за результатами голосування вчителів набрав попередній наклад близько 170 тис. примірників.

«Ми сподіваємося, що цей позитивний досвід також стане сигналом для інших успішних іноземних видавництв, що створюють навчальні матеріали для вивчення іноземних мов, входити в співпрацю з українськими видавництвами та подаватися на конкурс підручників. Це має створити середовище розвитку та позитивної конкуренції на ринку, що позитивно позначиться на якості підручників для наших дітей», – додала Лілія Гриневич.

У Міністерстві нагадали, що 134 школи пропілотували новий Держстандарт початкової освіти НУШ з іноземних мов: діти не втрачають мотивації до навчання, вчителі інакше ставляться до роботи, але потрібен подальший супровід.

Нагадаємо, міністр освіти та науки Лілія Гриневич закликала вищі навчальні заклади бути активнішими в залученні іноземних студентів на навчання до України та не користуватися послугами посередників.

 

 

Back to top button