Україна

Для мешканців прифронтових територій збільшили обсяг субсидій

Про це повідомила віцепрем‘єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук у Фейсбуці, передає 1news.

Кабінет Міністрів збільшив обсяг субсидій для мешканців районів Донецької та Луганської областей, прилеглих до тимчасово окупованих територій.

“Сьогодні уряд прийняв важливу постанову в інтересах мешканців районів Донецької та Луганської областей, прилеглих до тимчасово окупованих територій.

Проблема у тому, що місцеві жителі на лінії зіткнення вимушено використовують побутові електроприлади для обігріву своїх житлових приміщень, бо їхні оселі залишились без теплопостачання та газопостачання внаслідок бойових дій… Уряд вирішив так змінити порядок нарахування житлових субсидій в опалювальний сезон, щоб збільшити їх розмір. Близько 12 тисяч домогосподарств зможуть отримати субсидію в середньому на суму 2,5 тис. грн”, – написала вона.

Верещук додала, що такі домогосподарства змушені витрачати більше грошей на оплату електроенергії, збільшення субсидій профінансують з бюджетної програми Міністерства соціальної політики.

 

 

 

 

 

 

Back to top button