Україна

Дієтолог розповіла про те, чи корисні супи

Амінокислоти із неміцних нежирних бульйонів краще засвоюються організмом, ніж із цілого шматка м’яса. Таку думку висловила дієтолог Оксана Скиталінська 1NEWS, посилаючись на УНН.

“Нежирний, неміцний м’ясний або рибний бульйон, на відміну від м’яса шматком або риби шматком, – це є просто розчин амінокислот, у той час як, наприклад, м’ясо – це амінокислоти, з’єднані між собою пептидними зв’язками”, – зазначила експерт.

За її словами, для того, щоб перетравити шматок м’яса, організму треба виділити певні ферменти, які разом із соляною кислотою будуть руйнувати ці пептидні зв’язки. “Це досить таки складна робота для організму”, – наголосила дієтолог.

У той же час, за її словами, бульйоні м’ясні білки вже розкладені на амінокислоти, і для їх засвоєння не потрібно багато ферментів, тож перетравлення відбувається миттєво.

При цьому вона додала, що бульйон краще готувати на невеликому шматку мяса птиці – курки чи індички, але не качки й не гуски. У той же час, за словами Скіталинської, відвари овочів у супі – це важливе джерело калію.

Нагадаємо, якісну рибу до свят краще вибирати в великих магазинах, де є сертифікати і контроль якості і лише після уважного вивчення її зовнішнього вигляду і запаху.

Back to top button