Україна

Дія.City з’явиться в Україні – Зеленський оголосив про запуск – 1News

Як зазначив президент, резидентами “Дія.City” стануть не тільки українські, але й іноземні IT-компанії

Президент України Володимир Зеленський


Фото з відкритих джерел

В Україні запустили проєкт “Дія.City”, який поєднає електронні послуги для підприємців та фізичних осіб. Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час “Diia Summit”.

“Дія.City” – один із найкращих податкових, правових режимів на планеті. На планеті, де розмовляють мовою венчурного інвестування. Ми трансформуємо Україну в компанію продуктових компаній та стартапів”, – сказав Зеленський.

За його словами, завдяки режиму “Дія.City” частка IT-сектору у ВВП України зросте з 4% до 10%, а доходи галузі до 16,5 млрд доларів. “Це дозволить Україні стати найбільшим ІТ-хабом Європи”, – заявив президент.

Як зазначив Зеленський, резидентами “Дія.City” стануть не тільки українські, але й іноземні IT-компанії.

“Нам дуже потрібно діяти, щоб не тільки талановиті україніці залишалися вдома, а й залучати до України таланти з усього світу. Технологічний бізнес, який формує нову цифрову економіку. Тому ми хочемо, щоб резидентами “Дія.City” ставали не тільки українські, а й закордонні IT-компанії. І наскільки я знаю, вже сьогодні до “Дія.City” доєднаються і перші, і другі”, – наголосив він.

1News за темою: Проект Мінцифри “Дія City” для ІТ-галузі: Що він насправді передбачає і чому айтішники категорично проти

Нагадаємо, що 18 грудня 2021 року президент Володимир Зеленський підписав проголосований парламентом закон, який встановлює правила оподаткування “Дія.City”. Документ встановлює спеціальні умови, які мають стимулювати діяльність компаній, що працюють у галузі інформаційних технологій.


 


Джерело

Back to top button