Україна

Близько 1000 бігунів взяли участь у традиційному напівмарафоні у Вінниці

У традиційному напівмарафоні «Вінниця біжить», який відбувся 22 серпня, взяли участь близько 1000 бігунів. Про це повідомила керівник проєкту «Вінницький Напівмарафон» Марина Загоруйко, пише 1NEWS, посилаючись на Укрінформ.

«Наш напівмарафон вже можна назвати традиційним, адже проводиться він утретє. Це чудове спортивне дійство, яке єднає різних людей. Наші учасники бігтимуть на три дистанції, загалом, близько тисячі спорстменів», – сказала Загоруйко.

За її словами, участь у забігах напівмарафону взяли спортсмени з усієї країни, зокрема понад 100 учасників АТО/ООС.

Напівмарафон «Вінниця біжить» стартував о 8.00 від головного входу Центрального міського парку ім. М. Леонтовича. Першими розпочали забіг атлети, які вирішили подолати дистанції 10 і 21, 095 кілометрів.

Найдовшу відстань зголосилися пробігти понад 400 спортсменів. У цьому забігу брали участь спортсмени віком від 18 років. Деякі учасники забігу на 10 км стартували на інвалідних візках

До забігу на мінімарафон (4,2 км) допускали усіх охочих.

У найдовшому забігу переміг 39-річний вінничанин Віталій Шафар, який здолав 21,095 кілометрів за одну годину 4 хв 21 сек. Він випередив двох своїх найближчих суперників на чотири хвилини.

Переможців на різних дистанціях нагородили грошовими призами, а серед найменших спортсменів розіграли велосипед. Усі, хто дістався фінішу, отримали пам’ятну дизайнерську медаль.

Back to top button