Україна

ДФС обшукала “Нафтогаз України” у справі про ухилення від сплати податків

Починаючи з жовтня 2015 по даний час, посадові особи АТ НАК "Нафтогаз України" не завершили процедуру митного оформлення газу, придбаного у російського "Газпрому"

Державна фіскальна служба провела обшуки в АТ НАК “Нафтогаз України”.

Про це повідомляє 1NEWS.

Фіскальна служба продовжує досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом можливого ухилення посадових осіб АТ НАК Нафтогаз України від сплати ПДВ на суму 2,7 млрд грн.

Співробітники ДФС провели низку обшуків в приміщеннях держкомпанії.

У повідомленні ДФС йдеться, що починаючи з жовтня 2015 по даний час, посадові особи АТ НАК “Нафтогаз України” не завершили процедуру митного оформлення газу, придбаного у російського “Газпрому”. В результаті держбюджет недоотримав 2,7 млрд грн ПДВ.

«Підприємства-виробники теплової енергії фактично споживають газ, що знаходиться у газотранспортній системі України, однак АТ НАК „Нафтогаз України“ не оформляє документи щодо постачання газу та не підписує відповідних актів прийому-передачі, мотивуючи це тим, що газ фактично не постачається, а надається послуга балансування газу в ГТС, внаслідок чого операції з постачання газу документально не оформлюються», — зазначили у фіскальній службі.

Водночас в Державній фіскальній службі заявили, що за період розслідування зібрали достатньо доказів, які можуть говорити про факт ухилення від сплати податків.

У фіскальній службі додали, що посадові особи НАК “Нафтогаз України” не подавали до Енергетичної митниці ДФС повного пакета документів, на підставі якого Митний орган України міг би провести митне очищення природного газу.

Відзначається, що в ході досудового розслідування буде дана правова оцінка як діям посадових осіб держкомпанії, так і співробітників Енергетичної митниці ДФС. Остаточна сума завданих державі збитків буде встановлена в ході судово-економічної експертизи.

Back to top button