Україна

“Деякі сили” підтримують поступки Росії – Кулеба


 Деякі сили підтримують поступки Росії - Кулеба

Питання про “обнулення” антиросыських санкцій взагалі не може стояти, зазначив очільник МЗС.

Міністру закордонних справ України Дмитру Кулебі відомо про підтримку “деякими силами” санкційних поступок Росії в обмін на її повернення до зернової угоди. Про це він сказав на спільній пресконференції з німецькою колегою Анналеною Бербок у Києві в понеділок 11 вересня.

“Питання про “обнулення” санкцій взагалі в принципі не може стояти. Тому що якщо наразі щось “обнулити”, то завтра Росія розбомбить іще додатковий порт і почне шантажувати світ новими вимогами”, – заявив він.

Кулеба повідомив, що він з Бербок говорили про санкції проти Росії і зернову угоду.

“І мені відомо, що є деякі сили, які підтримують поступки РФ у цьому. Я не кажу, що Анналена підтримує, але є такі сили. Я чітко сказав, що якщо в когось є бажання дозволити сім’ї Патрушева (директор ФСБ РФ – ред.), який зневажає, ненавидить Захід і хоче його зруйнувати, заробити декілька сотень мільйонів доларів на Россельхозбанку – можете підключати його до SWIFT. Як ці люди матимуть до себе якусь повагу після цього – мені складно уявити”, – заначив очільник МЗС.

Нагадаємо, 8 вересня ЗМІ повідомили про секретне листування ООН і Росії щодо відновлення зернової угоди. Пропозиція ООН складається з чотирьох пунктів, які у значній мірі ослаблюють санкції проти Москви.

Після цього у Кремлі заявили, що вимагають виконання усіх “домовленостей” по зерновій угоді. А президент Туреччини Реджеп Таїп Ердган закликав “не маргіналізувати” Росію у перемовах по зерновій угоді.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button