Україна

Деякі школи в Україні можуть продовжити навчання влітку

Українські школи через карантин можуть продовжити навчання у червні. Таке рішення школи приймають самостійно з огляду на організацію навчального процесу протягом року. Про це розповів начальник головного управління шкільної освіти Міністерства освіти та науки Юрій Кононенко в ефірі каналу «Україна 24».

За його словами, головна умова завершення навчання – навчання протягом 175 навчальних днів на рік.

Він додав, що навчальний рік в школах не повинен тривати довше 1 липня.

«В Україні склалася така традиція, всі чомусь думають, що навчальний рік має закінчитися 25 травня, а для випускних класів 30 травня. Насправді це не так. І з огляду на ситуацію, яка у нас була і зараз триває, все залежить від навчальних закладів. Ці 175 днів, обов’язкові для навчання, повинні бути використані навчальними закладами, і кожен з них, кожна школа сама вирішує це питання», – пояснив Юрій Кононенко.

Чиновник додав, що наразі у більшості регіонів навчальний рік триває за планом, оскільки учні перебувають на дистанційному навчанні.

Проте деяким навчальним закладам, ймовірно, доведеться продовжити навчання влітку через тривалі канікули протягом року. «У нас є школи, особливо в західних регіонах України, де часто з’являлися надзвичайні ситуації та продовжувалися канікули. І можливо, саме там буде необхідність продовжити навчання в червні…», – розповів Кононенко.

Back to top button