Україна

Дев’ятьох правоохоронців з Луганщини судитимуть за зраду


Дев’ятьох правоохоронців з Луганщини судитимуть за зраду

Працівники ДБР завершили спеціальне досудове розслідування стосовно дев’яти колишніх правоохоронців із Луганської області, які почали працювати у фейкових органах терористичної організації “ЛНР”.

Дев’ятьох правоохоронців з Луганщини судитимуть за державну зраду і колабораційну діяльність. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Повідомляється, що працівники ДБР завершили спеціальне досудове розслідування стосовно дев’яти колишніх правоохоронців із Луганської області, які почали працювати у фейкових органах терористичної організації “ЛНР”. Обвинувальні акти направлені до суду.

“Після російського вторгнення на територію України фігуранти зрадили присягу і перейшли на бік ворога. Одна з них активно підтримала окупантів та позиціювала себе, як “комбатанта міжнародного збройного конфлікту”. Жінка згодом обійняла посаду в окупаційній прокуратурі Станично-луганського району. Вона брала активну участь у заходах серед місцевого населення задля формування “позитивного” іміджу загарбників”, – йдеться у повідомленні ДБР.

Ще двоє обвинувачених обійняли посади у черговому фейковому правоохоронному органі – “новопсковській міліції”.

Експравоохоронці агітували знайомих та тих, хто напередодні повномасштабного вторгнення рф проходив стажування у поліції Старобільського району, розпочати службу у “народній міліції”, – повідомляє пресслужба бюро розслідувань.

Інші троє колишніх правоохоронців у липні 2022 року присягнули на вірність терористичній організації “ЛНР”.

Один із них перейшов на бік окупантів ще у 2014 році. Впродовж восьми років він старанно приховував від правоохоронних органів України свою співпрацю з агресором. У липні 2022 року фігурант вийшов у “публічне поле та добровільно обійняв посаду у незаконному правоохоронному органі “мвд лнр”, – повідомляють у ДБР.

Шестеро фігурантів обвинувачуються у державній зраді,  санкція відповідної  статті передбачає довічне ув’язнення з конфіскацію майна. Ще троє колишніх правоохоронців обвинувачуються у колабораційній діяльності, їм загродує позбавлення волі до 15 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, екснардепа Волошина судитимуть за держзраду.

Раніше СБУ викрила голову Полтавського районного суду, яка підозрюється у співпраці з спецслужбами РФ. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button