Україна

Учні початкової школи у Києві можуть відновити очне навчання

Голова Держпродспоживслужби Києва Олег Рубан виступив за відновлення очного навчання у початковій школі. Про це він заявив в ефірі телеканалу «Україна 24», повідомляє 1News.

Зокрема, на його думку, діти до 10 років повинні почати ходити до школи.

За його словами, зараз стоїть питання щодо психологічної та емоційної підтримки дітей, які знаходяться на дистанційному навчанні.

«Навчання, яке сьогодні організовують для 1-4 класів, його треба переглядати. Провели аналіз, що дітей до 10 років доцільно направляти в школи. Вони не є рушійною силою епідпроцесу і хворіють дуже мало. Небезпеку може викликати лише захворювання педагогічного складу», – зазначив він.

Рубан зауважив, що з травня захворіло тільки 1,7% дитячого населення 10 років.

Сьогодні ж на брифінгу міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що також вважає за потрібне відновити навчання в початковій школі.

«Хочу повідомити, що я звернувся до Міністерства освіти та Уряду з тим, аби відновити навчання у молодшій школі. Щоб учні 1-4 класів могли відвідувати школу. Бо, якщо в нас працюють дитсадки, то було б логічно, щоб працювала і молодша школа. Оскільки перебування дітей в старших групах садочків і в молодших класах мало чим відрізняється. І дистанційне навчання для учнів молодших класів – неефективне», – зазначив він.

за словами міського голови, повернення в школи учнів 1-4 класів поліпшить і процес навчання, і дозволить їх батькам спокійно працювати.

«Сподіваюсь, уряд дослухається та ухвалить виважене і логічне рішення. Дитячі ж садочки працюють під час локдауну у звичному режимі. На сьогодні в столиці на карантин не зачинений жоден із садків. Тимчасово закриті 57 груп у 53 дитсадках. Наповненість дітей у садочках – майже 50%», – додав Кличко.

Нагадаємо, 11 січня столичні школярі вийшли із зимових канікул, однак навчання проходить у дистанційному форматі до 25 січня.

Уроки онлайн для перших класів тривають близько 15 хвилин.

Back to top button