Україна

Держави Балтії домовилися про єдиний підхід до санкцій ЄС проти Росії


Держави Балтії домовилися про єдиний підхід до санкцій ЄС проти Росії

У спільній декларації наголошується, що для країн Балтії важливо діяти разом, щоб забезпечити суворе й однакове застосування санкцій.

Сьогодні, 20 грудня, прем’єр-міністри Литви, Латвії та Естонії підписали спільну декларацію про єдине регіональне застосування санкцій Європейського Союзу проти Росії та Білорусі, щоб зменшити ризики обходу обмежень. Про це повідомила пресслужба уряду Литви.

У документі зазначається, що усунення лазівок і забезпечення ефективного застосування санкцій ЄС мають вирішальне значення для посилення впливу санкцій і підриву здатності Росії продовжувати агресивну війну, тому уряди трьох країн зобов’язалися забезпечити уніфікований митний контроль та обмін інформацією, а відповідні органи влади країн Балтії мають ухвалити регіональний підхід не пізніше, ніж 31 січня 2024 року.

Митні органи трьох країн погодилися застосовувати спільні методи розслідування після виявлення необґрунтованих шляхів переміщення товарів і вимагатимуть додаткових документів щодо транзиту або кінцевого використання товарів, додаткових декларацій виробників та експортерів, щоб зменшити ризик обходу санкцій.

Сторони планують закликати інші прикордонні країни долучитися до єдиного регіонального підходу до санкцій ЄС.

У декларації наголошується, що для країн Балтії важливо діяти разом, щоб забезпечити суворе й однакове застосування санкцій.

Нагадаємо, 18 грудня Євросоюз оголосив 12 пакет санкцій проти Росії. До нього увійшли суворі обмеження проти російських алмазів. Заборона також поширюється на ювелірні вироби з російськими діамантами.

Зеленський прокоментував 12 пакет санкцій ЄС

ФРН уперше планує конфіскувати російські активи

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button