Україна

Державний кордон на межі Київської області з Білоруссю посилюють

Голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін провів в Іванкові міжвідомчу нараду за участі представників та керівників профільних міністерств і відомств, силових і правоохоронних органів, а також структурних підрозділів Київської облдержадміністрації. Присвячена вона була важливому питанню – вжиттю додаткових заходів із забезпечення національних інтересів у сфері захисту державного кордону на території Київської області, повідомляє 1News з посиланням на повідомлення на офіційній сторінці у Facebook голови ОДА.

В результаті наради домовились про взаємодію прикордонників із нацгвардійцями та правоохоронцями під час здійснення контролю на ділянці українсько-білоруського кордону в межах Київщини.

«Сьогодні спостерігається міграційна криза на польсько-білоруському кордоні. Тож ми маємо бути по-максимуму готовими до будь-якого перебігу подій і можливих провокацій. Контроль за кордоном України в межах нашого регіону забезпечений на 100%. Ситуація постійно моніториться. І наші служби готові до оперативного посилення в разі необхідності. Для цього відпрацювали чітку схему дій», – зауважив Володін.

Він додав, що заслухав від усіх служб звіти про виконання рішення РНБО від 30 липня 2021 року щодо облаштування державного кордону.

«Хочу підкреслити, що у кожного представника влади у питанні захисту державного кордону своя зона відповідальності. Але для максимальної результативності всім нам потрібно діяти злагоджено. Тож дякую профільним службам Київщини за державницьку позицію. Будемо продовжувати координацію дій, щоб на 100% бути готовими протидіяти будь-яким можливим загрозам», – додав очільник Київської ОДА.

Зазначимо, що за даними МВС України, у Держбюджеті на наступний рік потрібно передбачити 17 млрд. грн. на будівництво державного кордону з Російською Федерацією і Республікою Білорусь загальною протяжністю понад 2,5 тис. км.

Back to top button