Україна

Державна податкова служба програла Верховний суд компанії Пінчука

Верховний суд зазначив, що ДПС не надала переконливих доводів, що ґрунтуються на об`єктивній інформації

Верховний суд підтвердив рішення попередніх інстанцій та скасував вимогу Державної податкової служби до АТ «Інтерпайп Дніпропетровський Втормет», який належить українському бізнесмену Віктору Пінчуку, сплатити майже 2 мільярди гривень податків і штрафів.

Про це інформує 1News.

До цього на бік компанії Пінчука стали Дніпропетровський окружний адмінсуд (рішення від 27.11.2020) і Третій апеляційний адмінсуд (постанова від 06.05.2021).

Суди скасували податкове повідомлення-рішення ДФС від 24.02.2020 про збільшення підприємству грошового зобов`язання з податку на прибуток у розмірі 1,32 млрд грн за основним платежем та 639,1 млн грн за штрафними санкціями.

Верховний суд зазначив, що ДПС не надала переконливих доводів, що ґрунтуються на об`єктивній інформації та спростовують факти господарської діяльності, засвідчені вказаними документами, а також не зазначено про здійснення АТ “Інтерпайп Дніпропетровський Втормет” розглядуваних операцій за відсутності розумних економічних причин (ділової мети) та наміру одержати економічний ефект тощо.

Також Верховний суд уточнив, що ДПС не подав жодних доказів на підтвердження недобросовісності позивача як платника податків.

Джерело: Finbalance

Back to top button