Україна

Державі передано 645 вагонів сім’ї екс-міністра оборони

Державі передано 645 вагонів сім ї екс-міністра оборони

Фото: Нацполиция Украины

Заарештовані вагони оцінюються в 650 млн гривень

Також заарештовано 30 земельних ділянок, 30 об’єктів нерухомості та корпоративні права 22 суб’єктів господарювання.

В управління Агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА) передано 645 вагонів, що належать сім’ї колишнього міністра оборони України Павла Лебедєва, який розшукується за державну зраду. Про це повідомляє Офіс генпрокурора у понеділок, 13 червня.

“При процесуальному керівництві Київської міської прокуратури в ході розслідування кримінального провадження заарештовано 645 залізничних вагонів вартістю близько 650 млн грн, що належать підприємствам сім’ї екс-чиновника, оголошеного в розшук за державну зраду”, – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, на території України проводять свою діяльність низка підприємств, кінцевим бенефіціарним власником яких є сім’я екс-міністра оборони України (2012-2014 рр.)

“Вказані підприємства займаються постачанням та реалізацією товарів на території Росії, а також виробляють обладнання для оборонно-промислового комплексу держави-агресора”, – йдеться у повідомленні.

Також накладено арешт на інше майно цієї фінансово-промислової групи підприємств та їхніх власників. Зокрема, заарештовано 30 земельних ділянок, 30 об’єктів нерухомості, у тому числі шість цілісних майнових комплексів та корпоративні права 22 суб’єкти господарювання.

Ведеться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни або повалення конституційного ладу або захоплення держвлади, зміни меж території чи держкордону України та присвоєння майна (ч.3 ст.110-2, ч.3 ст.191 КК) України).

Нагадаємо, Україна заарештувала майже 18 тисяч вагонів із РФ та Білорусі. Це було зроблено в рамках розслідування кримінального провадження за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button