Україна

Держава вперше оголосила тендер на закупівлю українських дронів


Держава вперше оголосила тендер на закупівлю українських дронів

Міністр цифрової трансформації закликав виробників подавати свої дрони на торги, тим самим підсилювати Сили оборони власними розробками.

Україна проведе першу закупівлю через Prozorro українських супертехнологічних  FPV-дронів, котрі використовують машинний зір для донаведення на ціль. Про це у Телеграм поінформував міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у четвер, 1 серпня.

Торги відбудуться через закритий модуль Prozorro. Федоров пояснив, що усю чутливу інформацію приховано. Він закликав виробників подавати свої дрони на торги, тим самим підсилювати захисників власними розробками.

“Завдяки конкуренції держава зможе за максимально вигідною ціною їх купувати, а для українських виробників це можливість збільшити свої прибутки та масштабуватися”, – додав він.

Машинний зір, це коли пілот ідентифікує ціль, наводить на нього безпілотник — і дрон атакує, навіть за відсутності сигналів. Тобто навіть якщо оператор втрачає звʼязок із дроном, він сам може виконати завдання.

Раніше Федоров анонсував, що в українських військових незабаром з’являться дрони з технологією штучного інтелекту.

Нагадаємо, міністр заявив, що Україна масово випускатиме аналог дрона Ланцет, і вже є бойові застосування таких безпілотників.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

thirteen − seven =

Back to top button