Україна

Держаудитслужба заявила про дискредитаційну кампанію проти себе


Держаудитслужба заявила про дискредитаційну кампанію проти себе

Держаудитори контролюють ефективність використання коштів платників податків, зокрема і в оборонній сфері, зазначили у відомстві.

Проти Державної аудиторської служби України (ДАСУ) ведеться дискредитаційна кампанія, за якою можуть стояти нечесні виробники зброї. Про це повідомила пресслужба відомства у понеділок, 8 січня.

Таким чином Держаудитслужба спростувала заяви окремих ЗМІ про те, що вона нібито оприлюднила інформацію, що стосується ВПК і закупівель в оборонній галузі.

“Держаудитслужба не вимагає від виробників ВПК документи про реальне розташування складів і виробничих потужностей та від початку широкомасштабної війни не оприлюднює адреси підприємств, на яких проходять перевірки та ревізії”, – сказано в заяві.

У відомстві запевнили, що контролюють ефективність використання коштів платників податків, зокрема і в оборонній сфері. І для цього запитує у виробників озброєння та аналізує лише первинну фінансову документацію, а не технічні креслення чи документацію про вироби оборонного призначення.

Аудитори вважають, що подібні маніпулятивні заяви завдають  шкоди не лише репутації служби, а й обороноздатності держави.

“Очевидно, що поширення недостовірної інформації є проявом дискредитаційної кампанії, котру розгорнули проти Держаудитслужби нечесні виробники, аудит діяльності яких показав численні порушення законодавства”, – зазначили у ДАСУ і закликали ЗМІ перевіряти дані та не поширювати сумнівні заяви.

Нагадаємо, Держаудитслужба виявила зловживання на 6 млрд гривень, які виробники зброї і виконавці державних контрактів у сфері оборони, хотіли вивести з бюджету країни.

Також повідомлялося, що працівники НАБУ провели обшуки в приватних компаніях, причетних до постачання продукції оборонпрому.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button