Україна

Зеленський вшанував воїнів, полеглих у війні


Зеленський вшанував воїнів, полеглих у війні

Володимир Зеленський передав ордени Золота Зірка членам родин захисників, які були удостоєні звання Героя України посмертно.

Президент Володимир Зеленський вшануваввоїнів, полеглих у російсько-українській війні. Про це повідомила пресслужба глави держави у День пам’яті захисників України в вівторок, 29 серпня.

Ми вшановуємо пам’ять українців і українок, які віддали свої життя, захищаючи нашу державу. Захищаючи незалежність України, свободу для всіх наших людей. Цілісність України. Право України бути серед вільних націй, – сказав президент.

Зеленський встановив квіткову композицію до Стіни пам’яті на Михайлівській площі в Києві.

“Немає таких слів, яких було б достатньо, щоб описати повністю ту силу, велич і самопожертву героя, який залишається навічно в бою, щоб тільки його народ зберіг волю та здобув перемогу. Слова завжди менші, ніж те, що ми відчуваємо. І хай сльози, які будуть сьогодні, хай мовчання, яке сьогодні звучатиме гучніше, ніж будь-які слова, хай наша шана, яка є абсолютно щирою, скаже всім, що ми відчуваємо насправді та наскільки ми вдячні всім нашим захисникам і захисницям, чиє життя стало життям України… Хай буде світлою пам’ять усіх наших воїнів”, – зазначив Володимир Зеленський.

Президент і присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять героїв, які віддали свої життя за Україну.

Володимир Зеленський передав ордени Золота Зірка членам родин захисників, які були удостоєні звання Героя України посмертно.

Раніше газета The New York Times з посилання на американських посадовців оцінила загальну кількість поранених і вбитих військових з боку України та Росії в майже 500 тисяч, більшість з них – росіяни. Видання стверджує, що Україна нібито втратила близько 70 тисяч військових загиблими й 100-120 тисяч пораненими.

У Міноборони заявили про небезпеку розголошення втрат під час війни

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button