Україна

В ОП назвали очікуваний результат саміту НАТО


В ОП назвали очікуваний результат саміту НАТО

Якщо зараз продовжувати політику відкритих дверей, то це дасть поганий сигнал Росії, зазначив Андрій Єрмак.

Україна прагне отримати чітке запрошення до вступу в НАТО за спрощеною процедурою. Про це сказав глава Офісу президента Андрій Єрмак на зустрічі з німецькими ЗМІ, повідомляється на сайті ОП у понеділок, 26 червня.

“Ми розуміємо, що в умовах масштабної війни точну дату назвати неможливо. Але це стане можливо, коли дозволить безпекова ситуація”, – зазначив він.

За словами Єрмака, зараз тривають щоденні консультації та переговори з партнерами, щоб майбутній саміт став результативним для нашої держави.

“Позиція України: очікуваний результат – це отримати на саміті в липні запрошення до спрощеного приєднання. Але, що важливо, ми хотіли б отримати абсолютно чіткий сигнал, який зафіксував би шлях України до членства в НАТО. Якщо зараз продовжувати політику відкритих дверей, ми дамо поганий сигнал Росії, що вона може продовжувати всі ті речі, які зараз коїть в Україні щодня”, – наголосив він.

Нагадаємо, раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що приєднання України до Альянсу не відбудеться, поки триває війна, але шлях до членства в майбутньому відкритий.

Члени НАТО мають намір запропонувати Україні оновлений формат відносин, щоб показати підтримку її заявки на членство, але про конкретні кроки для вступу України в альянс найближчим часом не йдеться.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button