Україна

Ситуація з енергопостачанням в Україні залишається контрольованою – Шмигаль


Ситуація з енергопостачанням в Україні залишається контрольованою - Шмигаль

На засіданні Кабміну прем’єр-міністр розповів про наслідки ракетних ударів по інфраструктурі країни та допомогу союзників.

 

Незважаючи на те, що Росія завдає ударів по енергетичній інфраструктурі більше тижня, ситуація залишається контрольованою. Про це 21 жовтня заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні Кабміну.
 
“Незважаючи на те, що удари по енергетичній інфраструктурі завдаються більше тижня, ситуація залишається важкою, але контрольованою. Ми суттєво збільшили кількість ремонтних бригад. Закуплено додаткове обладнання для ремонтів, яке зберігається у надійних місцях. Країни-партнери постійно надають необхідну допомогу”, –  сказав Шмигаль.
 
Глава уряду перерахував країни, які допомагають Україні долати проблеми.
 
“$55 млн виділено США для ремонту та технічного обслуговування газових труб, а також надання електрогенераторів, альтернативних джерел палива для соціальної інфраструктури. €70 млн передбачають Нідерланди. Данія допомагає з опалювальним сезоном у Миколаївській області. Є попередні домовленості з Норвегією та Великою Британією про постачання газу, особливо у разі критичної потреби взимку”, – пояснив він.
 
За словами Шмигаля, Євросоюз та Канада “також підключаються до допомоги”, а компанії з Бельгії, Польщі, Німеччини, Італії та інших країн передають Укренерго генератори, трансформаторне обладнання, проводи, ізолятори для ліній електропередач.
 
“Передають не тільки зараз, а й усі ці місяці, завдяки чому ми можемо швидше відновлювати постачання електроенергії”, – наголосив прем’єр.
 
Він зазначив, що всі служби працюють у режимі 24/7.
 
“Обмеження та відключення можливі, особливо в регіонах із традиційно великим споживанням і в тих, які постраждали від ракетних обстрілів – у центральних областях, північно-східних та західних. Але майже всі контрольовані Україною території забезпечені електроенергією. Зараз 99% населених пунктів, де на постійній основі немає світла, – це або окуповані території, або населені пункти в безпосередній близькості від зони бойових дій, і там немає можливостей зробити ремонти”, – сказав Шмігаль.
 
Нагадаємо, росіяни завдали вже близько 300 ударів по енергосистемі України. Комунальники зараз вживають заходів, які будуть потрібні у разі “драматичних ушкоджень”. Вони вимагатимуть більшого часу для відновлення.
 
 
 
 
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button