Україна

Депутати вимагають звільнити міністра, який потрапив у расистський скандал

Депутати з фракції «Європейська солідарність» вимагають звільнення міністра культури Олександра Ткаченка. Про реєстрацію відповідної постанови на своїй сторінці у Facebook написав нардеп Володимир Ар’єр, повідомляє 1News.

Причина такої вимоги – расистський скандал, в який потрапив Ткаченко.

фото 1News

Днями телеведуча телеканалу «Прямий» Кароліна Ашіон розповіла історію про те, як декілька років тому Ткаченко, який керував телеканалом «1+1» нібито відмовив їй в роботі через колір шкіри.

Під час цьогорічного джазового фестивалю у Львові Ашіон зустріла Ткаченка і нагадала цю історію, чекаючи на вибачення. За її словами, вибачень вона так і не дочекалась.

«Справа була років шість тому. Перед тим, як з’явитися в ефірі каналу «Прямий», я працювала на «2+2». Одного разу, дізнавшись про кастинг ведучих для ранкового шоу, я запитала у тоді ще генпродюсера «1 +1 медіа» Олександра Ткаченка: Чи не могла би я взяти в ньому участь. Відповідь була карколомною: «Ви в дзеркало себе бачили? Аудиторія нашого каналу не те, щоб … Я не готовий ризикувати рейтингами … ». Далі – шок, море сліз і звільнення….Минуло майже 6 років. І ось я на Leopolisjazz, ніс до носа з нинішнім Міністром Культури Олександром Ткаченком. У такі моменти справа не в «хоробрості», а в незрозумілій силі, що сама змушує тебе говорити. Я нагадала Ткаченку про той епізод. І знову отримала у відповідь «нетленку»: «Так, а що ви хотіли б від мене почути? Вас влаштує відповідь, що зараз я би такого не сказав?». Я остовпіла», – написала Кароліна Ашіон у своєму Facebook.

В коментарях телеведучу підтримало багато дописувачів.

В свою чергу депутат Володимир Ар’єр закликав не толерувати расизм та не залишати цю історію просто інформаційним приводом.

«Расизм не толерується. Ніяк. Ні за яких обставин. Історія Кароліна Ашіон саме про це. Расистом виявився міністр культури Ткаченко. Ще чотири роки тому, в першому проморолику «Прямого» Кароліна розповіла цю історію… Ім‘я назвала лише тепер, коли расист з притаманною знущальною посмішкою, відмовився навіть вибачитись за це», – пише Ар’єв.

Він додав, що з колегами реєструє постанову про звільнення міністра-расиста. «В цивілізованій країні Ткаченко вже сам мав подати у відставку. Але ні. Тому – проект постанови. Для влади ця історія стане тестом на цивілізованість», – зазначив депутат від «Європейської солідарності».

Back to top button