Україна

Депутат, якого запідозрили у водінні під наркотиками, заявляє, що поліцейські вимагали від нього хабар

Народний депутат від «Слуги народу» Євгеній Брагар стверджує, що Патрульна поліція, яка зупинила його автівку 3 липня, звинуватила його у перебуванні в стані наркотичного сп’яніння після його відмови дати хабар. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, повідомляє 1News.

« 3 липня мене зупинили патрульні поліцейські у зв’язку з тим, що на задньому номері автомобіля не працювала лампочка, що відсвітлює автомобільні номера. Патрульні не представились та почали одразу хамити. Декілька раз із виключеною боді-камерою натякали на хабар. Після моєї категоричної відмови давати хабар мене звинуватили в тому, що я начебто знаходжусь у стані наркотичного сп’яніння (яке, на відміну від алкогольного сп’яніння, перевіряється досить довго)», – пише депутат.

Він додав, що згодом його привезли до лікаря-нарколога, який одразу сказав, що депутат тверезий, але у зв’язку з вимогою законодавства він пройшов експертизу, результати якої будуть через 7 днів.

«Про те, що я являюсь народним депутатом України представники поліції дізналися тільки у клініці, яка знаходиться  на вул. Петра Запорожця 20», – зазначив він.

«У подібних ситуаціях я раджу всім робити паралельний незалежний тест, що власне зробив і я. Тест, звісно ж, негативний. Ось така вот у мене була нічна історія», – підсумував Брагар.

В свою чергу у Департаменті патрульної поліції України заявили, що перевірять законність дій патрульних під час зупинки авто нардепа у Києві за інформацією, викладеною в його публікації.

3 липня У Києві співробітники патрульної поліції  зупинили авто «Тoyota» під керуванням народного депутата України Євгенія Брагара. Поліцейські запідозрили, що народний депутат, імовірно, порушує вимоги ст.130 КУпАП, тож його направили на освідування.

«За фактом публікації народного депутата призначено службове розслідування, під час якого буде надана оцінка усім діям і обставинам», – зазначили у поліції.

Нагадаємо, раніше кореспондент 1News фіксував дивну поведінку Брагара під час пленарного засідання Верховної Ради.

Back to top button