Україна

Депутат повідомив про медикаментозну кризу на Херсонщині


Депутат повідомив про медикаментозну кризу на Херсонщині

Медикаменти завозять до Херсонської області лише волонтери, окупанти заблокували в’їзд на окуповану територію для представників міжнародних організацій, зокрема для Червоного Хреста.

 

Захоплена росіянами Херсонська область на межі медикаментозної кризи: там майже недоступні ліки для лікування хронічних захворювань. Про це повідомив депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань.
 
Як повідомив депутат, медикаменти завозять до Херсонської області лише волонтери, окупанти заблокували в’їзд на окуповану територію для представників міжнародних організацій, зокрема й для Червоного Хреста.
 
“На сьогоднішній день окупована Херсонщина живе завдяки волонтерам і лише завдяки їм доставляються ліки, є волонтерські центри, які телефонують хронічно хворим людям, складають списки необхідних ліків, доставляють їх до окупованих районів. На зворотному шляху вивозять тих громадян, які не можуть заплатити за виїзд”, – уточнив він і додав, що зараз ціна на виїзд із окупованих територій через Василівку у перевізників зросла від 5 тис. грн. до 7–9 тис. грн.
 
Раніше повідомлялося, що російські окупанти планують купувати голоси жителів Херсонщини перед проведенням псевдореферендуму про приєднання до РФ.
 
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button