Україна

Депутат Київради побив стендап-коміка під час виступу

Депутат Київської міської ради від партії «Голос» Костянтин Богатов побив коміка, сценариста і співведучого «Телебачення Торонто» Владислава Капицю. Депутата обурило, що комік, який виступав перед Капицею, у своєму виступі використовував нецензурну лексику.

Капиця виклав відео інциденту у себе на Facebook-сторінці.

Інцидент стався 14 лютого, однак про подію стало відомо лише в понеділок.

«Пан Костянтин Богатов слухав коміка, який виступав перед Владом, аж почув страшне – матюки! Він вирішив всіх захистити від такої аудіальної наруги, підвівся і почав з’ясовувати, що ж сі коїться: слова погані звучать. Влад пішов, аби владнати ситуацію, між ним та паном Костянтином відбувся короткий діалог… Після цього Богатов вдарив Влада у обличчя, зачепивши телефон, яким той знімав його», – йдеться у повідомленні «Телебачення Торонто».

В свою чергу Капиця повідомив, що подія сталась під час стендапу в кіонетеатрі «Братислава».

«(перед концертом – ред.) до мене підійшла пані адмін Єлєна та сказала “сегодня на вашем выступлении будет уважаемій человек, депутат, которій помог нам тут, Константин Богатов”. Із фрази “уважаємий человек” я відразу зрозумів, що Єлєна класична налякана жіночка, особливо після слів “ето вам говорю, просто чтобі ві тоже знали”. Я дав десь 1/100 на те, що “ок, може це чудо-підписник з патреону, читає на засіданнях міськради мій твіттер і готовий провести день всіх закоханих слухаючи мої біти про гейство”. Стендап почався. Діма Поліщук виступає десь третю хвилину, люди сміються, я стою кайфую, спершись на підвищення біля виходу із залу. Тут бачу, що чолов’ягу, який візуально виділяється за віком, починає щось непокоїти, він рухається туди-сюди і в якийсь момент встає та починає бурмотіти “Прекратить! Что тут? Как такое может біть? Какие матюки? Ану где свет?”. А я стою опершись на щиток, який контролює світло в залі. Діалог наступний:

– Що сталось?

– Откуда здесь маті?

– Тут було заявлено, що тут мати будуть.

– Нет не будет здесь матов!

– Чого?

– Ну того что здесь не будет матов, останавливайтесь!

Після цього він б’є мене по обличчю, попутно зачіпаючи телефон, яким я знімав його. 
Телефон вилітає, відео вимикається, але частина зберігається. Потім я блокую наступний удар, ловлю його та відштовхую. Це буквально сталось за секунд 20. Від стрімкості ескалації конфлікту я прих*їв, звичайно», – пише Капиця.

Інцидент був вирішений за допомогою поліції.

Пізніше депутат вибачився перед Капицею, зазначивши, що «застосовувати силу було недоцільно, але і матюки – це неправильно».

Богатов у коментарях до допису Капиці написав, що вибачився за інцидент в СМС та готовий вибачитись особисто.

«Моя реакція на стендап вашого друга була неадекватною, я не був знайомий з цим жанром і так відреагував на нецензурну лексику», – написав він.

В той же час депутат підкреслив, що найбільше його обурили образливі зауваження на адресу концертної зали.

«Мені здається, у артистів всіх жанрів не заведено сварити сцену, на якій вони виступають. Це не виправдовує мою різкість та подальший конфлікт, але вносить ясність, з чого все почалося», – заявив Богатов.

У партії «Голос» заявили, що така поведінка неприпустима та засудили дії та висловлювання Богатова. На найближчих зборах у Київраді та зборах Київської міської територіальної організації планують дати оцінку діям свого депутата.

Прес-секретар «Голосу» Ярема Дух заявив, що йому «прикро за дебільну поведінку депутата».

Богатов – депутат Київради. У 2015 році він пройшов від партії «Самопоміч», з якої його виключили. У 2020 році він став депутатом Київради за списком «Голосу» під номером 3.

Back to top button