Україна

Депортовані українці можуть повернутись додому без паспортів – Верещук


Депортовані українці можуть повернутись додому без паспортів - Верещук

Маршрути курсуватимуть із Естонії, Латвії, оскільки з цього боку повертається найбільший потік депортованих.

Депортованих українців, які матимуть змогу дійти до кордону з Україною, пропускатимуть і без документів. Про це заявила віце-прем’єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі телемарафону.

“Трьом чвертям людей від усього числа, що пройшли ці страшні фільтраційні табори, вдається врятуватися, але не всі вони повертаються в Україну. Ми зараз розробляємо маршрути, якими курсуватимуть безкоштовні транспортні засоби, які допомагатимуть українцям без грошей і без паспортів. Паспортів просто немає, їх відбирають у цих фільтраційних таборах. Допомагатимемо дістатися до України”, – зазначила вона.

За словами Верещука, маршрути курсуватимуть з Естонії, Латвії, оскільки з цього боку повертається найбільший потік депортованих.

“Наші кордони з РФ закриті, але у нас є домовленість з прикордонниками, якщо українцям вдасться дійти до кордону з Україною, ми пропускатимемо і без паспортів, без документів, що засвідчують особу. Головне знайти шлях, щоб повернутися додому, ми допоможемо з квитками, із паспортними документами”, – сказала вона.

Нагадаємо, сотні тисяч українців не можуть повернутись додому з РФ.

Також повідомлялося, що РФ депортувала понад 300 тисяч дітей із України.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button