Україна

Денис Шмигаль та Олена Зеленська вшанували пам’ять Єлизавети ІІ


Денис Шмигаль та Олена Зеленська вшанували пам ять Єлизавети ІІ

Перша леді України Олена Зеленська приєднається до 500 глав держав та високих гостей, яких запросили на похорон королеви Великобританії Єлизавети ІІ.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль та перша леді Олена Зеленська взяли участь у церемонії прощання з королевою Великобританії Єлизаветою II у Вестмінстерському палаці. Про це у неділю, 18 вересня, повідомив глава українського уряду у Facebook.
 
“На запрошення британської сторони прибули сьогодні до Лондона, щоб віддати честь Її Величності Королеві Єлизаветі II та висловити співчуття від імені президента, уряду та народу України”, – написав він.
 
 
Шмигаль зазначив, що королева користувалася великою суспільною повагою та прихильністю у Британії. Також нею захоплювалися далеко за межами Королівства, включаючи Україну.
 
“Більшість українців запам’ятають Її Величність через простий, але важливий факт. Вона була главою держави, яка однією з перших простягла руку допомоги, коли Україна зіткнулася з варварською російською навалою. Держава, яка досі робить все можливе для наближення нашої перемоги” , – Написав прем’єр.
 
“Вдячний уряду Сполученого Королівства. Не сумніваюся, що Король Чарльз III розвине прогрес, досягнутий його матір’ю. God save the King!” – додав Шмигаль.
 
Також британські ЗМІ повідомили, що принцеса Уельська зустрілася з Оленою Зеленською напередодні похорону королеви. Кейт провела аудієнцію у Букінгемському палаці. 

 
Державний похорон королеви Єлизавети відбудеться у понеділок 19 вересня. Очікується, що вшанувати монарха приїде до Лондона близько мільйона людей.
 
Раніше повідомлялося, що довжина черги з тих, хто хочуть віддати шану покійній королеві Єлизаветі II, досягнула щонайменше шести кілометрів.
 
Королівський вартовий знепритомнів біля труни Єлизавети II

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button