Україна

День єдності – у Словаччині президентський палац підсвітили кольорами прапора України – 1News

Президентський палац у Словаччині
Twitter / Зузана Чапутова

Таким чином країна висловила солідарність з Україною у День єдності

У Словаччині президентський палац підсвітили блакитним і жовтим кольорами, щоб висловити солідарність з Україною. Фото будівлі опублікувала президентка країни Зузана Чапутова у своєму Twitter

“Зараз, коли Україна відзначає День єдності, президентський палац – у блакитно-жовтих кольорах на знак підтримки нашого сусіда. Символи важливі, але сильнішими нас робить наша єдність і рішучість у захисті демократії і свободи”, – написала голова держави. 

1News за темою: Сьогодні відзначаємо День єдності. А в чому суть свята?

Нагадаємо, 8 лютого словацькі депутати мали затвердити оборонну угоду зі США. Під час засідання депутати від ультраправої партії “Народна партія “Наша Словаччина” Петер Крупа та Андрей Медвецьки заблокували трибуну і розтягнули перед мікрофоном прапор Словаччини. Після цього представники партії “Свобода та Солідарність” розтягнули перед трибуною прапор України, на який Медвецьки почав виливати воду.

Після цього, міністр закордонних справ Словаччини Іван Корчок вибачився за дії депутата, який під час засідання парламенту вилив воду на український прапор. За словами очільника відомства, причиною вчинку депутата стали “істерія та залякування народу” через оборонну угоду із США.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button