Україна

Делегація Вселенського патріархату прибула у Київ


Делегація Вселенського патріархату прибула у Київ

Делегація зустрінеться з владою та церковними діячами для пошуку шляхів порозуміння між православними України.

Представники Вселенського патріархату прибули до столиці України. Про це напередодні повідомила ставропігія Вселенського Патріархату в Україні 21 серпня.

“Після комунікацї представників Офісу президента України із його всесвятістю Вселенським патріархом Варфоломієм до України прибула делегація Вселенського патріархату”, – йдеться у повідомленні.

До складу делегації увійшли архієпископ Вінніпезький, митрополит УПЦ Канади Іларіон, митрополит Пісідійський Іов та патріарший диякон Епіфаній Камʼянович.

“Приїзд делегації у тому ж складі планувався ще минулого року, проте з непередбачуваних технічних причин її візит було відкладено”, – зазначили у ставропігії.

Делегація, як повідомляється, “візьме участь у святкуваннях з нагоди 33-ї річниці Незалежності України та зустрінеться із представниками державної влади і церковними діячами”.

Вказано, що окрема увага буде приділена пошуку шляхів порозуміння між православними України та діалогу для досягнення єдності у церковному питанні

Вчора члени делегації відвідали ставропігію Вселенського патріархату в Україні – Андріївську церкву, де відслужили молебень за перемогу України, мужній український народ та церковний мир в державі.

Нагадаємо, 20 серпня Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає заборону діяльності Російської православної церкви (РПЦ) в Україні. Також ця заборона поширюється на організації, що пов’язані з РПЦ, серед них і УПЦ МП.

А напередодні стало відомо, що президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі Вселенським патріархом Варфоломієм.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five × five =

Back to top button