Україна

Делегація України провела переговори у Конгресі США


Делегація України провела переговори у Конгресі США

Обговорювались нагальні оборонні потреби України, зокрема в посиленні протиповітряної оборони, збільшенні постачання далекобійних ракет, снарядів і бронетехніки, а також передача літаків F-16.

У Вашингтоні українські посадовці зустрілися з американськими конгресменами і обговорили нагальні оборонні потреби України. Про це повідомив Офіс президента у середу, 6 грудня.

Зокрема, у межах візиту до США керівник ОП Андрій Єрмак, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та міністр оборони Рустем Умєров провели переговори з трьома головами комітетів Палати представників Конгресу США – комітету із закордонних справ Майклом Макколом, комітету з питань розвідки Майком Тернером і комітету зі збройних сил Майком Роджерсом.

Під час зустрічі представники української делегації наголосили на важливості якнайшвидшого розгляду в Конгресі США бюджетного запиту про фінансування додаткових видатків на допомогу Україні обсягом понад 61 млрд дол., який є життєво необхідним для продовження звільнення наших земель від російських загарбників.

“Сторони також обговорили нагальні оборонні потреби України, зокрема в посиленні протиповітряної оборони, збільшенні постачання далекобійних ракет, артилерійських снарядів, танків і бронетехніки, а також у передачі Україні літаків F-16”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що співрозмовники торкнулися питання євроатлантичної інтеграції України. Андрій Єрмак наголосив, що повноцінне членство в Альянсі є стратегічною метою нашої держави, і це приєднання також посилить НАТО.

“Окрім того, керівник Офісу Президента й голова Верховної Ради України зустрілися з представниками Українського кокусу в Палаті представників Конгресу США”, – інформує ОП.

Стефанчук та Єрмак розповіли, що попри війну Україна активно імплементує реформи, зокрема й ті, що передбачені програмою співпраці з МВФ. Уже розроблено Концепт посилення стійкості демократії в Україні. Також вони запевнили, що для команди Президента Володимира Зеленського одним із найбільших пріоритетів є боротьба з корупцією, про що свідчать численні провадження, відкриті останнім часом.

Єрмак окремо відзначив важливу роботу в напрямку конфіскації російських активів для відбудови України, зокрема підтримку законопроєкту, який уповноважує Міністерство юстиції США швидше конфіскувати цінні активи, що належать підсанкційним російським олігархам, і передавати їх нашій країні.

“Сторони також обговорили поглиблення співпраці з українськими кокусами, залучення до них нових членів, розширення співпраці з іншими кокусами Конгресу”, – зазначається в повідомленні.

Напредодні в Сенат США внесли бюджетний запит на $111 млрд. Законопроєкт передбачає надання 15,1 млрд доларів на підтримку України таких сферах, як “військова підготовка, обмін розвідданими” та “посилення присутності в зоні відповідальності Європейського командування”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button