Україна

Декілька спроб реформування та всього один реформований орган: стан реформ в країні

Офіс простих рішень та результатів зробив заяву щодо стану реформ в країні. 

“За останні кілька років було зроблено лише кілька спроб щось реформувати, але фактично з усіх сотень державних органів було реформовано лише один — корумпована ДАБІ перетворилася на нову сервісну структуру ДІАМ. На цьому майже все. Окрім Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова більше на подібну реформу не наважився ніхто. Окремої похвали заслуговує діяльність Віцепрем’єр-міністра — Міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова, але це теж, радше виняток”,  – зазначи експерт Офіс простих рішень та результатів Гіоргі Цхакая

Представники офісу також зазначили, що поки Президент не вдарить кулаком по столу, нічого не тільки не пропонується, але й не просувається ні на крок уперед.

“Якщо зараз, в умовах спровокованого Росією економічного «ручника», який став причиною глобального виведення капіталу та втечі інвесторів, не почнеться суперактивний та динамічний етап реформування, щоб їх повернути та примножити, можна буде говорити про те, що Росія досягла свого”, – підсумували вони. 

 

Back to top button