Україна

Деескалація конфлікту з РФ – Зеленський провів розмову з главою Євроради – 1News

Володимир Зеленський і Шарль Мішель


Офіс президента України

Глава держави подякував Європейському Союзу за незмінну підтримку

Сьогодні, 5 лютого, президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з главою Європейської ради Шарлем Мішелем з приводу загрози з боку Російської Федерації. Сторони обговорили шляхи деескалації ситуації довкола України. Про це глава держави повідомив на своїй сторінці у Twitter.

“Обговорили поточну ситуацію навколо України та її деескалацію в межах усіх наявних форматів. Докладаємо дипломатичних зусиль для відновлення миру. Продовжуємо практично взаємодіяти в усіх напрямах. Вдячний ЄС за незмінну підтримку”, – розповів Зеленський про підсумки розмови з Мішелем.

1News за темою: Зеленський провів телефонну розмову з очільником Євроради: Про що говорили

Нагадаємо, 2 лютого президент України провів зустріч із премʼєр-міністром Нідерландів Марком Рютте, під час якої сторони обговорили питання безпеки та можливі санкції проти РФ. При цьому глава держави вважає візит Рютте важливим, адже лідер Королівства Нідерланди відвідував Україну востаннє 17 років тому. А нинішній візит ще й відбувається, коли Україна потребує підтримки та допомоги.

Ще раніше, 21 січня, глава держави провів телефонну розмову з головою Європейської Комісії Урсулою фон дер Ляєн. Сторони обговорили загрози від запуску “Північного потоку – 2”. Також в ході бесіди йшлося про підготовку до проведення в Україні Міжнародного енергетичного бізнес-форуму.


Джерело

Back to top button