Україна

Ddos-атака на всі українські банки відбувається з різною результативністю – 1News


Зазначається, що останній масований запит було надіслано з Нідерландів

На всі українські банки відбувається тотальна Ddos-атака з різною результативністю. Про це повідомив співзасновник monobank Олег Гороховський на своїй сторінці у Facebook.

“Ddos-атака, насправді, йде на майже всі українські банки з різною результативністю. Приват, Ощад. Пробували Альфу та А-банк”, – написав Гороховський.

За його словами, останній масований запит було надіслано з Нідерландів.

“Зараз, п’ять хвилин тому, пішли до нас масовані запити з вузла в Нідерландах. Спостерігаємо за ситуацією дуже уважно. Якщо буде потужно штормити, будемо змушені тимчасово відключити “зовнішній світ” і залишити лише Україну”, – зазначив співзасновник monobank.

1News за темою: США запропонували допомогу в розслідуванні кібератаки на Україну, – ЗМІ

Нагадаємо, в ніч з 13 на 14 січня хакери здійснили глобальну атаку на сайти Кабінету міністрів та окремих міністерств. Зокрема, із проблемами зіштовхнулися сайти Кабміну, МЗС, ДСНС, Міносвіти, Мінспорту, Міненерго, Мінагрополітики.

Згодом у Держспецзв’язку заявили, що внаслідок хакерської атаки, яка була здійснена на низку урядових сайтів, витоку персональних даних не сталося.

Крім того, у роботі “Приват24” у другій половині дня 15 лютого стався збій. При спробі увійти в мобільний додаток і у веб-версію система видає помилку. Користувачі іншого державного банку, “Ощадбанку”, також повідомляють про проблеми: не працюють банкомати, термінали самообслуговування, є проблеми з оплатою в POS-терміналах, а також в роботі додатка “Ощад 24/7”.

Пізніше стало відомо, що причиною збоїв у роботі систем “ПриватБанку” та “Ощадбанку” є чергова хакерська атака. При цьому жодних загроз для вкладників немає.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button