Україна

ДБР завершило розслідування проти Пашинського

Досудове розслідування встановило, що 31 грудня 2016 року під час конфлікту між громадянином та на той момент нардепом останній із власної вогнепальної зброї - пістолета марки Glock 19 - здійснив постріл у ногу потерпілого

Слідчі Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування за фактом заподіяння народним депутатом Верховної Ради України V-VIII скликань Сергієм Пашинським тяжкого тілесного ушкодження громадянину В’ячеславу Хімікусу (ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України).

Про це інформує 1NEWS.

Досудове розслідування встановило, що 31 грудня 2016 року під час конфлікту між громадянином та на той момент нардепом останній із власної вогнепальної зброї – пістолета марки Glock 19 – здійснив постріл у ногу потерпілого.

Уточнюється, що внаслідок протиправних дій екснардепа громадянин отримав вогнепальний осколковий перелом стегнової кістки лівої ноги, що в результаті призвело до настання інвалідності та, згідно з висновком судово-медичної експертизи, є тяжким тілесним ушкодженням.

“Стороні захисту повідомлено про завершення досудового розслідування та надано доступ до його матеріалів. Після виконання вимог, передбачених статтею 290 КПК України, обвинувальний акт буде скеровано до суду”, – поінформували у ДБР.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років, уточнюють у відомстві.

Нагадаємо, досудовим розслідуванням встановлено, що 31 грудня 2016 року на території Київської області стався словесний конфлікт між Пашинським і громадянином В’чеславом Хімікусом. Під час нього Пашинський дістав власну зареєстровану вогнепальну зброю (пістолет марки Glock-19) та вистрелив чоловіку в ліву ногу.

Хімікус зазнав тілесних ушкоджень у вигляді вогнепального осколкового перелому стегнової кістки лівої ноги.

Слідчі ДБР 4 жовтня 2019 року оголосили підозру Пашинському через стрілянину, вчинену 31 грудня 2016 року.

7 жовтня Печерський райсуд заарештував Пашинського на строк до 4 грудня.

18 жовтня Київський апеляційний суд залишив у силі рішення Печерського райсуду Києва про арешт Пашинського.

Згодом Печерський райсуд продовжив запобіжний захід Пашинському у вигляді тримання під вартою до 29 січня.

18 грудня Київський апеляційний суд змінив запобіжний захід колишньому народному депутату Сергію Пашинському з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

Джерело: Укрінформ

Back to top button