Україна

ДБР викликало Порошенка на допит і забрало у нього чотири паспорти

Слідчий чекає експрезидента 31 січня, об 11:00

Державне бюро розслідувань (ДБР) викликало п’ятого президента України, лідера партії “Європейська солідарність” Петра Порошенка на черговий допит.

Слідчий чекає на нього у понеділок, 31 січня, об 11:00, – інформує 1News.

Порошенко має статус підозрюваного у низці справ за статтями Кримінального кодексу України, зокрема про державну зраду та сприяння діяльності терористичної організації.

У ДБР закликали політика “припинити маніпулювати громадською думкою” і почати виконувати рішення суду щодо обрання йому запобіжного заходу.

В офіційному повідомленні зазначено, що Порошенко здав свої чотири паспорти громадянина України для виїзду за кордон та дипломатичного паспорту лише 24 січня 2022 року “після публічного висвітлення факту ігнорування ним рішення суду”.

Своєю чергою адвокат Порошенка Ілля Новіков звинуватив ДБР в ігноруванні закону і заявив, що на запланований на 24 січня допит, представники слідчих органів не з’явилися.

На своїй сторінці у Facebook Новіков опублікував відео із дописом, в якому розповідає про те, що він та Порошенко прибули до ДБР вчасно за повісткою, але на них там ніхто не чекав.

У ДБР же запевняють, що “адвокатам було достеменно відомо, що слідчий підійде до них за декілька хвилин”.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button