Україна

ДБР викликало на допит голову партії Голос Кіру Рудик – новини

Рудик наголосила, що ДБР відкрило справу, базуючись на “даних з відкритих джерел”

Лідер партії “Голос” Кіра Рудик
Фото з відкритих джерел

Державне бюро розслідувань викликало на допит очільницю партії “Голос”, народну депутатку Кіру Рудик. Справа стосується діяльності політсили у 2020 році. Про це Рудик повідомила у Facebook.

За словами Рудик, на допит вона має з’явитися у четвер, 3 лютого. Вона наголосила, що ДБР відкрило справу, базуючись на “даних з відкритих джерел”.

“Які підстави відкриття справи? Думаєте результати перевірки? Аудит? Інформація від компетентної людини? Звичайно, ні. ДБР відкрило справу, ґрунтуючись на “даних із відкритих джерел. Тобто “в інтернеті написали – чого б справу не відкрити?” – це і є логіка ДБР. Це – як з іншими справами проти опозиціонерів. Докази є? Ні. Але в інтернеті кажуть, що є”, – написала вона.

Рудик додала, що справу слідчі ДБР відкрили наприкінці 2021 року. На її думку, початок провадження збігається в часі з критикою “Голосом” дій влади.

Нагадаємо, нещодавно Державне бюро розслідувань провело обшуки у народного депутата Олега Воронька. Справа стосується підроблення документів.

Новини за темою: Після бійки в Одесі: Нардеп Артем Дмитрук “призупинив діяльність” в обʼєднанні Разумкова

Пізніше стало відомо, що співробітники Національного антикорупційного бюро України викрили нардепа від “Слуги народу” Сергія Кузьміних на одержанні хабаря в 558 тисяч гривень. За даними слідства, депутат сприяв укладенню контрактів з лікарнею у Житомирській області. 


[ad_2]
Source link

Back to top button