Україна

ДБР відкрило кримінальну справу проти суддів Верховного Суду, який виправдав Тупицького

У ВС зазначили, що розгляд справи відбувався відкрито і прозоро, анонсувалися засідання, а також повідомлялося про всі етапи розгляду

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження щодо можливого зловживання владою суддями Касаційного адміністративного суду ВСУ при винесенні рішення на користь судді Конституційного суду Олександра Тупицького.

Про це інформує 1NEWS.

У Бюро пояснюють, що 15 липня 2021 року отримали заяву від представника однієї із громадських організацій, у якій заявник просив внести відомості до ЄРДР щодо зловживання владою суддями ВСУ у зв’язку з визнанням протиправним указу президента Зеленського про скасування призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного суду.

Верховний суд відреагував на справу, яку відкрило Держбюро розслідувань щодо рішення суду про незаконність указу президента Володимира Зеленського щодо скасування призначення Олександра Тупицького суддею КСУ.

У ВС зазначили, що розгляд справи відбувався відкрито і прозоро, анонсувалися засідання, а також повідомлялося про всі етапи розгляду.

“Із запиту ДБР, який надійшов до суду, випливає, що ним здійснюється розслідування у справі за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, якщо воно спричинило тяжкі наслідки)”, – заявили у суді.

Там зазначили, що відповідно до ст. 129 Конституції, суддя, здійснюючи правосуддя, є незалежним та керується верховенством права, а у ст. 126 закріплено, що незалежність і недоторканність судді гарантуються Конституцією і законами, і додали, що вплив на суддю у будь-який спосіб забороняється.

Джерело: Українська правда

Back to top button