Україна

ДБР розслідує законність виїзду нардепа за кордон


ДБР розслідує законність виїзду нардепа за кордон

У ДБР не називають, імені підозрюваного нардепа, але журналісти проекту Схеми стверджують, що мова йде про Віталія Борта.

Правоохоронці розслідують поїздки за кордон народного депутата від забороненої ОПЗЖ, який є членом парламентського комітету з питань бюджету. Про це повідомило ДБР у вівторок, 5 грудня.

Слідство встановило, що народний депутат відповідно до розпоряджень голови Верховної Ради двічі їздив до Угорщини: з 12 по 14 квітня та з 3 по 5 липня поточного року. Але після закінчення термінів відрядження, він вчасно не повертався в Україну, а продовжував перебувати за кордоном.

Зокрема, депутат у приватних справах відвідував Угорщину, Туреччину, США, Австрію, Німеччину, Італію і Францію.

Наприкінці жовтня було відкрито кримінальне провадження статтею про службове підроблення (ч. 1 ст.366 КК України).

У ДБР не називають, імені підозрюваного нардепа, але журналісти проекту Схеми стверджують, що мова йде про Віталія Борта. Він відряджався в Угорщину на шість днів, але пробув за кордоном два місяці і зустрічався з нев’їзним соратником угорського прем’єра Віктора Орбана – депутатом Національної асамблеї Угорщини на ім’я Лорінц Ночо.

Також журналісти встановили, що усього від початку повномасштабного вторгнення РФ Віталій Борт вісім разів виїжджав за кордон, де сумарно провів 207 днів.

Нагадаємо, 1 грудня прикордонники не випустили нардепа Петра Порошенка у відрядження до Польщі та США, бо його відрядження було скасовано.

Пізніше у СБУ заявили, що Порошенко планував зустріч з Орбаном і міг стати інструментом в руках російських спецслужб. А у парієї Європейська солідарність назвали інформацію СБУ “неправдивою”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button