Україна

ДБР підозрює 13 осіб у ​​рейдерстві будівельної компанії


ДБР підозрює 13 осіб у ​​рейдерстві будівельної компанії

Зловмисники протягом 2019–2021 років підробляли доручення задля незаконних реєстраційних дій у держреєстрах.

 
Співробітники ДБР викрили групу осіб, які заволоділи корпоративними правами і майном відомої будівельної компанії на загальну суму понад 85 млн гривень. Про це повідомила прес-служба бюро.
 
Вказано, що до групи входили генеральний директор цієї будівельної компанії й нотаріуси. Вони підробляли доручення задля незаконних реєстраційних дій у державних реєстрах протягом 2019–2021 років за пособництва співробітників правоохоронних органів.
 
Учора 13 особам повідомили про підозру у протиправному заволодінні майном підприємства, з використанням підроблених документів, скоєних за попередньою змовою групою осіб, а також посадовою особою з використанням службового становища, що завдало великої шкоди (ч.3 ст.206 КК України).
 
Силовики провели 19 одночасних обшуків за місцем роботи і проживання фігурантів на території Києва й області. Під час слідчих дій було вилучено електронні носії інформації та мобільні телефони, печатки й документи, що підтверджують протиправну діяльність.
 
Наразі вирішується питання про обрання запобіжних заходів. Підозрюваним може загрожувати позбавлення волі на строк до 10 років.
 

 
Раніше у Києві затримали рейдерів під час спроби заволодіти підприємством з активами 40 млн гривень. Вони запропонували приватному нотаріусу 20 тисяч доларів, щоб він незаконно змінив засновника і керівника підприємства.
 
СБУ звинувачують у рейдерській атаці на власника рекламних бордів
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button