Україна

ДБР передало до суду справу депутата-ухилянта з Чернігівщини


ДБР передало до суду справу депутата-ухилянта з Чернігівщини

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо депутата Семенівської міської ради Чернігівської області, який після мобілізації ухилявся від військової служби за сприяння керівника підрозділу.

Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ухилення від виконання обов’язків військової служби та шахрайство. Про це в п’ятницю, 29 березня, повідомила пресслужба ДБР. Обвинувальний акт уже передано до суду.

Повідомляється, що працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо депутата Семенівської міської ради Чернігівської області, який після мобілізації ухилявся від військової служби за сприяння керівника підрозділу.

“Встановлено, що депутат був мобілізований після початку російського вторгнення, проте протягом 5 місяців фактично не виконував обов’язки військової служби. Його безпосередній начальник не реагував на відсутність підлеглого військовослужбовця і навпаки фіксував у службовій документації, що той начебто несе службу у прикордонних нарядах. При цьому депутат незаконно отримав грошове забезпечення військового та спеціальні надбавки на понад 157 тисяч гривень”, – йдеться в повідомленні.

Депутатові загрожує позбавлення волі до 10 років.

Повідомляється також, що матеріали досудового розслідування щодо начальника, який прикривав його злочинні дії депутата, були виділені в окреме провадження, яке теж завершеноі передано до суду.

Посадовця звинувачують у службовому підроблені, зловживанні службовим становищем і пособництві у кримінальному правопорушенні щодо ухилення від військової служби. Цьому обвинуваченому теж загрожує позбавлення волі до 10 років.

Нагадаємо, подібна історія була на Вінниччині: справу депутата Вінницької обласної ради від ОПЗЖ передано до суду. Депутата призвали на службу, але він з допомогою посадовця правоохоронного органу обов’язків військової служби не виконував, а гроші отримував.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button