Україна

ДБР обшукало будинок Тупицького

Обшук проводився з метою виявлення відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте в результаті його вчинення

Слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) прийшли з обшуками до будинку Олександра Тупицького, указ про призначення якого на посаду судді Конституційного суду України (КСУ) скасував президент Володимир Зеленський.

Про це інформує 1NEWS.

“Відповідно до частини 1 статті 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, а також з метою встановлення розшукуваних осіб”, – ідеться у відповідній постанові Печерського суду.

Судове засідання, на якому ухвалили рішення про обшуки, проводилося в закритому режимі відповідно до КПК України.

Уточнюється, що обшук проводився у присутності Тупицького, його дружини, двох малолітніх дітей та адвоката.

“Обшуки проводилися не з метою розслідування, а з іншою метою. Тому в результаті нічого, що цікавило слідчих, знайдено не було. Вони (слідчі ДБР – ред.) два тижні ходили до Печерського суду за дозволом і судді їм відмовляли в проведенні обшуків. І вони зламали одну суддю, яка, мабуть, не розібралася. Оскільки в постанові все написано шкереберть”, – прокоментував обшуки сам Тупицький.

За його словами, обшук проходив за місцем проживання, в автомобілі дружини і на дачі у тещі.

Він вважає, що в таких обшуках немає сенсу, оскільки слідство у справі триває вісім років і два роки тому його тричі допитував слідчий.

Джерело: Німецька хвиляLiga.net

Back to top button