Україна

Данілов заявив про “шалені успіхи” на Кримському напрямку


Данілов заявив про шалені успіхи на Кримському напрямку

Секретар РНБО зазначив, що ніколи не було такого щоб країна, яка не має Військово-морських сил знищила підводний човен.

Українські військові досягли шалених успіхів на Кримському напрямку. Про це у середу, 8 листопада, заявив в ефірі телемарафону секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов.

“Майте на увазі, що на сьогодні ми маємо шалені успіхи на Кримському напрямку. Ми постійно звертаємо увагу на те, що стосується суходолу, однак те, що стосується знищення Російської Федерації та ворожих активів на території Криму та знищення Чорноморського флоту – це величезні здобутки України”, – наголосив Данілов.

Він також нагадав, що ніколи не було такого щоб “країна, яка не має Військово-морських сил на цей час у тому вигляді, в якому ми би дуже хотіли мати”, знищила підводний човен. Це перший в історії подібний випадок. Він також зауважив, що знищення носія ракет Калібр” – це величезний успіх Збройних сил України.

“Я думаю, що це не останні приємні новини. Я б дуже хотів, щоб війна у 2024 році закінчилася. Ми для цього робитимемо все необхідне, але тут треба бути відвертими й сказати, що не все від нас залежить. Багато, але не все”, – сказав секретар РНБО, додавши, що дуже багато залежить також від партнерів.

Нагадаємо, у вересні Сили оборони здійснити атаку на судноремонтний завод у тимчасово окупованому Севастополі в Криму, де базувався великий російський десантний корабель Мінськ і дизель-електричний підводний човен Ростов-на-Дону. Вони були пошкоджені.

А 4 листопада українські пілоти завдали авіаударів по інфраструктурі суднобудівного заводу Залив у Керчі. Там було суттєво пошкоджено російський малий ракетний корабель Аскольд, який тільки готувався до того, щоб повноцінно стати у стрій.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button