Україна

Данілов розповів, скільки українців мають імунітет від коронавірусу

В Україні на даний момент вже третина населення має імунітет до коронавірусу. Такі дані озвучив секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данілов на брифінгу за підсумками засідання РНБО у п’ятницю, 16 липня, інформує 1NEWS з посиланням на 112ua.

“Я можу сказати попередні результати соціологічного дослідження, проведеного в нашій країні. Результати свідчать про те, що 33% населення вже мають імунітет до Сovid-19”, – сказав секретар РНБО.

Якщо брати до уваги вакцинованих людей, на думку Данілова, імунітет може бути у 38-40% громадян України. Разом з тим, ці дані не повинні бути приводом не виконувати обмежувальні заходи, які пропонують лікарі, переконаний чиновник. Він закликав людей прискорити вакцинування.

Також Данілов повідомив, що в Україні вже циркулюють нові штами коронавірусу “Дельта ” і” Лямбда”, у зв’язку із цим в країні будуть введені нові обмежувальні заходи.

Зазначимо, головний санлікар країни Ігор Кузін вважає, що Україна вийде на колективний імунітет від коронавірусу за рівня імунізації населення в 75-80% – такі цифри слід очікувати ближче до кінця року.

Back to top button