Україна

Данілов розповів, навіщо Україні дипвідносини з Білоруссю


Данілов розповів, навіщо Україні дипвідносини з Білоруссю

Секретар РНБО побоюється, що якщо Україна розірве дипломатичні відносини з Білоруссю, то вступить у війну.

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що Україна не розриває дипломатичні відносини з Білоруссю, щоб та не вступила у війну. Про це Данилов розповів в інтерв’ю Радіо Свобода.
 
“Людина, яка на сьогодні має на території Білорусі певні повноваження, вона так вважає, вона контролює всю ситуацію. Ви хочете, щоб ми на сьогодні провокували ситуацію щодо певних процесів на території Білорусі? Я так не вважаю”, – сказав він.
 
За словами Данілова, влада робить все можливе для того, щоб цього не сталося. Він зазначив, що на полігонах Білорусі зараз перебувають близько 10 тисяч російських військових.
 
“Вони їм надають таку можливість. Але ще раз наголошу, що у нас ніякого бажання немає, щоб Білорусь і білоруське військо вступало спільно з росіянами на стороні Росії”, – додав секретар РНБО.
 
При цьому Данілов не пояснив, як дипвідносини можуть утримати правителя Білорусі Олександра Лукашенка від участі у війні.
 
Раніше Данілов повідомив, що РФ готує план “земля в обмін на мир”. Кремль через своїх експертів намагатиметься переконати Україну відмовитися від частини земель в обмін на “мир”.
 
Нагадаємо, у неділю, 26 лютого, на білоруському військовому аеродромі Мачуліщі, розташованому за 12 кілометрів від Мінська, сталися два вибухи, внаслідок яких пошкоджено російський військово-транспортний літак.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button