Україна

Данілов розповів, коли чекали на вторгнення Росії

Данілов розповів, коли чекали на вторгнення Росії

Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Україна була готова до вторгнення Росії, але не з Білорусі, каже Данілов.

Україна готувалася до вторгнення Росії, але чекала на його початок раніше, каже глава РНБО.

 

Влада України чекала вторгнення російських військ 22 лютого, заявив голова РНБО Олексій Данілов в інтерв’ю ВВС Україна, опублікованому в четвер, 14 квітня.

“Ми усвідомлювали, що відбуватиметься на території нашої країни. Більше того, дата нападу була не 24 лютого, а 22-го. Вони 22 лютого мали напасти на нашу країну в тому форматі, який є зараз. Єдине, чого ми не очікували. – це те, що буде задіяна територія Білорусі, дискусії про це були, але, в результаті, ми вважали, що це буде по-іншому. Але сталося, як сталося. І звинувачувати нас, що ми не готувалися – абсолютно некоректно. Ми не могли вийти публічно і сказати населенню: “Друзі, 22 лютого починається війна”. Це неприпустимі речі з погляду державного управління. Але ми готувалися”, – заявляє Данілов.

Він розповів, що у ніч нападу керівництво країни зібралося на засідання.

“Я можу сказати, коли 24 лютого о 5-й ранку, хоча насправді вторгнення почалося о 3:40, саме тоді на територію Луганської області зайшла перша колона російських танків – то колись десь із п’ятої до половини шостої зібралися члени РНБО, біля нас уже були заздалегідь заготовлені всі нормативно-правові документи, які ми повинні прийняти. І хто каже, що ми не готувалися, той просто не розуміє, як усе це відбувається”, – сказав глава РНБО.

Як доказ підготовки до вторгнення Данілов назвав те, що Україна вже 50 діб успішно відбиває напад.

За його словами, 22 лютого ввечері розвідка України мала докази, що в РФ видали накази про наступ, але потім змінили дату на 24 лютого.

Також Данілов каже, що на Заході прогнозували, що Україна протримається у війні 21 добу. На думку Данілова, західні розвідки, порівняно з військовими силами країн, не врахували бажання українського народу відстоювати свою землю і захищати свою свободу.

Крім того, голова РНБО нагадав, що 1 січня набув чинності закон Про національний спротив, яким створювали батальйони територіальної оборони.

Днями президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні розпочинається найскладніший етап війни на сході країни.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button