Україна

Данілов розповів, чи працюватимуть церкви після виїзду УПЦ МП із Лаври


Данілов розповів, чи працюватимуть церкви після виїзду УПЦ МП із Лаври

Києво-Печерська лавра буде музеєм, де відбуватимуться богослужіння, заявив секретар РНБО.

 
Києво-Печерська лавра буде державним музейним комплексом, у якому відбуватимуться богослужіння. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.
 
“Те, що стосується церковних речей, ми туди не втручаємося. Але Лавра – це музей, який належить державі. Все, що стосується цього музейного комплексу, вирішуватиме держава, а не окремі люди, які чомусь вирішили ганьбити наші закони”, – сказав він.
 
За словами Данілова, “ніхто нікого не витягуватиме звідти за ноги або застосовуватиме насильство. Все буде, згідно з чинним законодавством, відпрацьовано”.
 
Секретар РНБО також розповів, чи працюватимуть церкви.
 
“Так, працюватимуть. Чи будуть там богослужіння? Так, будуть, але за законами нашої країни … Якщо ж ви (УПЦ МП. – Ред.) кажете, що все, що відбувається у світі, – рука Бога, то вважайте, що це рука Бога робить те, що сьогодні там відбувається. Ви ж не сперечаєтеся з Богом. Ось Бог так вирішив, що 29 березня ви маєте залишити цю обитель, перейти в інше місце”, – заявив Данілов.
 
Раніше повідомлялося, що виселяти ченців УПЦ Московського патріархату з Києво-Печерської лаври влада планує 30 березня.
 
Релігієзнавча експертиза статуту Української православної церкви Московського патріархату показала наявність церковно-канонічного зв’язку із РПЦ. Монахів УПЦ МП зобов’язали залишити Києво-Печерську лавру.
 
ПЦУ створила свій монастир у Почаївській лаврі
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button