Україна

Данілов: Чекаємо на докази про вибух у Польщі


Данілов: Чекаємо на докази про вибух у Польщі

Україна має намір брати участь у розслідуванні інциденту і має у своєму розпорядженні докази “російського сліду”, підкреслив глава РНБО.

 
Україна виступає за спільне з партнерами подальше вивчення інциденту у Польщі та готова надати докази “російського сліду”. Про це йдеться у заяві секретаря Ради національної безпеки та оборони Олексія Данілова, опублікованій 16 листопада.
 
“Готові передати партнерам докази російського сліду, які є у нас. Очікуємо також від партнерів інформацію, на підставі якої було зроблено остаточний висновок про те, що йдеться про ракету української ППО”, – підкреслив глава РНБО.
 
Він також закликав невідкладно надати доступ до місця вибуху представникам Міноборони та Держприкордонслужби України.
 
“Залишаємося повністю відкритими для всебічного вивчення ситуації та узгодження висновків на основі всього комплексу наявних даних. Тільки Росія та її ракетний терор винні у події”, – зазначив Данілов.
 
За його словами, убезпечити регіон Центральної Європи від російських ракет можна лише шляхом створення дієвого повітряного щита над територією України.
 
Нагадаємо, 15 листопада дві невідомі ракети впали у районі села Пшеводов Люблінського воєводства на кордоні з Україною. Вони влучили в зерносушарки та призвели до загибелі двох людей.
 
Як заявив польський лідер Анджей Дуда, падіння ракет на території Польщі під час масованого удару Росії по Україні не пов’язане з навмисним нападом.
 
За попередніми даними НАТО, інцидент пов’язаний із роботою української ППО, яка відбивала атаку РФ.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button