Україна

Данілов чекає на факти від Європолу щодо “вивезення зброї”


Данілов чекає на факти від Європолу щодо вивезення зброї

Глава РНБО відреагував на заяви поліцейської служби Євросоюзу про нібито “контрабанду озброєнь” з України.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов планує обговорити з представниками Європолу заяви про “існуючі випадки контрабанди зброї з України”. Про це він повідомив у Twitter 22 липня.

“Очікуємо на предметну розмову з офіційними представниками Європолу – з фактами та доказами заяв про існуючі нібито випадки “торгівлі зброєю та військовими товарами на чорному ринку” з України. Максимально зацікавлені у швидкому обміні інформацією та миттєвому реагуванні”, – наголосив глава РНБО.

Данілов звернув увагу, що публікації про “контрабанду зброї” у західних ЗМІ збіглися за часом із розгортанням масштабної інформаційної спецоперації Росії MakZim з дискредитації України. Її мета – порушити постачання зброї від союзників.

“Операція проводиться саме в той період, коли намічаються якісні зміни в ході війни на користь ЗСУ – за рахунок надходження сучасного західного озброєння”, – підсумував він.

Раніше у Європолі заявили про випадки торгівлі вогнепальною зброєю та іншими товарами військового призначення з України на чорному ринку.

Кожна одиниця зброї під контролем – Залужний


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button