Україна

Данілов розповів про плани демобілізації строковиків


Данілов розповів про плани демобілізації строковиків

Секретар РНБО наголосив: тим, хто має бажання залишатися у війську після завершення терміну строковї служби, запропонують підписати контракт, а інших демобілізують.

Українських військових-строковиків, чий термін служби вже закінчився, вирішили демобілізувати на прохання президента України Володимира Зеленського. Про це секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов повідомив в інтерв’ю Українському радіо.

Данілов нагадав, що сьогодні відбулося засідання Ставки верховного головнокомандувача, на якому питанню демобілізації приділили значну увагу.

“Що стосується мобілізації людей, які проходили строкову службу, то президент попросив і військові погодилися, що найближчим часом ці люди будуть демобілізовані. Цей процес відбудеться, і ми розуміємо скільки їх. І це справедливо, якщо вони заходили на строкову службу, у них закінчився термін строкової служби”, – розповів Данілов.

Секретар РНБО наголосив: тим, хто має бажання залишатися у війську, запропонують підписати контракт, а інших демобілізують.

Нагадаємо, 9 листопада в Україні продовжили загальну мобілізацію та воєнний стан до 14 лютого 2024 року. Президент  Зеленський підписав відповідні закони.

А кілька днів тому стало відомо, що у Верховній Раді готується до реєстрації великий законопроєкт зі змінами щодо мобілізації, військового обліку та проходження військової служби.

Разом з тим головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний вважає, що Україна повинна розширити мобілізацію.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button