Україна

Далекобійний “вогневий кулак” ЗСУ заважає РФ вести контрбатарейну боротьбу


Далекобійний вогневий кулак ЗСУ заважає РФ вести контрбатарейну боротьбу

Більшість, до 90%, вогневого ураження сил та засобів росіян припадає на ракетні війська та артилерію ЗСУ.


Збройні Сили України створили далекобійний “вогневий кулак”, який не дає росіянам можливості вести ефективну контрбатарейну боротьбу. Про це заявив начальник Головного управління Ракетних військ і артилерії та безпілотних систем Генштабу ЗСУ Сергій Баранов, передає Military Media Center
 
За його словами, у сучасній артилерії необхідна максимальна автоматизація з цифровими розробками для розвідки та систем управління вогнем, а також засобів контрбатарейної боротьби.
 
На сьогодні абсолютна більшість, іноді до 90% вогневого ураження сил та засобів противника припадає на ракетні війська та артилерію, зазначив бригадний генерал.
 
“Ми не чекаємо відкриття вогню артилерії противника, а завчасно виявляємо її і знищуємо ще до того, як ворог буде готовий завдати удару по нашим позиціям. Робиться це ювелірно, щоби не постраждали ані наші війська, ані мирне населення й об’єкти інфраструктури. Нашу “далекобійку” ворог не дістає, а ми їх – так”, – розповів Баранов.
 
За його словами, завдяки західним високоточним ракетно-артилерійським системам ЗСУ скомбінували і створили далекобійний “вогневий кулак”, який б’є настільки потужно, що армія Росії вже не має змоги вести дієву контрбатарейну боротьбу.

“Ми опановуємо західні артилерійські системи в рази швидше, ніж це передбачено стандартами НАТО”, – підкреслив бригадний генерал.


Нагадаємо, 27 вересня російські військові втратили приблизно дивізіон артилерійських систем на Бахмутському напрямку.

За тиждень Армія дронів уразила рекордну кількість російської артилерії

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button