Цікаве

Як позбутися неприємного запаху у кросівках влітку: корисні лайфхаки

Купуючи новенькі кросівки, хочеться, щоб вони довше залишалися чистими й ошатними. Але часто після початку носіння, а особливо після активного тренування, взуття розточує неприємний запах. Влітку ситуація ускладнюється, адже ноги від спеки пітніють іще більше, повідомляє 1News.

Як позбутися запаху у взутті: лайфхаки

  • Лайфхак 1. Гігієна ніг

 

Як позбутися запаху у взутті

 

Перш за все постарайтеся прибрати джерело запаху ще до того, як він пошириться. Адже запобігти появі неприємного запаху набагато простіше, ніж пізніше боротися з його наслідками. Після тренувань, особливо влітку, регулярно мийте ноги.

  • Лайфхак 2. Прання

 

Як прибрати запах із взуття

 

Спортивне взуття можна закинути в пральну машину. Як і звичайні речі після прання, взуття посвіжішає і набуде нормального аромату порошку і кондиціонера. Сушіть випране взуття на свіжому повітрі, тим більше що влітку вона сохне дуже швидко.

  • Лайфхак 3. Устілки і шкарпетки
Як позбутися запаху у взутті

 

Купуйте із запасом і частіше міняйте устілки і шкарпетки з натуральних матеріалів – 2-3 рази на день, а не тільки після тренування. Вони краще вбирають вологу, залишаючи ногу сухою і запобігаючи розмноженню бактерій. А для спортивного взуття виробляються спеціальні дезодоруючі устілки. Погодьтеся, прати і сушити м’яку тканину набагато простіше, ніж проводити цю ж процедуру з кросівками.

  • Лайфхак 4. Чистка

 

Як позбутися запаху у взутті

 

Кросівки потрібно регулярно чистити. Але через часте прання слабшають клейові з’єднання і линяє текстиль. Для якісного взуття з нубуку, замші не пошкодуйте професійні засоби, які добре прибирають бруд і сторонні запахи, але при цьому не псують взуття.

  • Лайфхак 5. Поглиначі запахів

 

Як прибрати запах із взуття

 

Для усунення неприємних запахів і ароматизації підходить харчова сода, сіль, крохмаль, деревне вугілля, лимонні кірки, а також пакетики з чаєм і висушена мелена кава після заварювання. Вони здатні вбирати запахи. Зробіть мішечки з такою сумішшю, при бажанні капніть туди пару крапель ефірної олії і покладіть на ніч всередину пари.

Джерело: Сьогодні

Back to top button